Zelf leren programmeren met een slim moederbord

Het moederbord is het belangrijkste onderdeel van een computer. Het bevat een aantal cruciale componenten. Het bevat bijvoorbeeld een CPU, geheugenslot, stroomconnector, chipcontrole en vele andere componenten. Het moederbord is bedoeld om de goede werking van uw computer te behouden. Als je op zoek bent naar een slim moederbord, dan koop je deze bij Elektor. Dit bedrijf heeft al meer dan 60 jaar een wereldwijd elektronisch bedrijf. Het biedt hoogwaardige elektronische componenten. U vindt er bijvoorbeeld meetapparatuur, motoren, sensoren, kabels & draden, ontwikkelborden en andere elektronische componenten.

Wat is Raspberry Pi?

Raspberry Pi of RPi is een kleine computer die je op een toetsenbord of tv kunt aansluiten. De grootte van dit onderdeel is slechts zo groot als een creditcard. U kunt deze kleine computer in elk elektronisch project gebruiken. Natuurlijk kan Raspberry Pi verschillende dingen doen die de computer kan doen. U kunt RPi bijvoorbeeld gebruiken voor het spelen van games. Bovendien kunt u ook het tekstverwerkingsprogramma en de spreadsheet openen. Bovendien kan RPi video met hoge resolutie afspelen. Kinderen gebruiken RPi om te leren programmeren, elektronische apparaten te manipuleren en hoe een computer werkt. Een Raspberry Pi kopen kunt u doen op Elektor.nl.

Het gebruik van Raspberry Pi

Raspberry Pi kan dienen als server, desktop-pc en radiostation. Dit multifunctionele apparaat biedt verschillende gebruiksmogelijkheden. Ten eerste kunt u hem als desktop-pc gebruiken. Om een ​​desktop-pc te maken, heb je RPi, een microSD-kaart, HDMI-kabel, voeding en een monitor nodig. U kunt zelfs van uw tv een computerbureaublad maken. Bovendien kun je Raspberry Pi gebruiken om de printer draadloos te gebruiken. Raspberry Pi helpt jonge leerlingen ook om het computersysteem te verkennen. Ze kunnen leren programmeren in verschillende programmeertalen zoals Phyton en Scratch. Kortom, Raspberry Pi kan alles wat een desktop-pc kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.