Welke belangrijke taken heeft een online marketing bureau Haarlem?

Social media interactions on mobile phone, concept with notification icons of like, message, email, comment and star above smartphone screen, person hands holding device, internet digital marketing

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: online marketingbureaus. Een ontwikkeling die samenhangt met de groei van het internet. Tegenwoordig zijn ze onmisbaar om jouw bedrijf te laten groeien. Maar wat zijn nu precies de taken van een online marketing bureau Haarlem? In dit artikel vertellen we je er graag van alles over.

Wat doet een online marketing bureau Haarlem?

Een online marketing bureau Haarlem werkt met verschillende klanten die hun producten en/of diensten onder de aandacht willen brengen. Het uiteindelijke doel is om klanten aan te trekken die de producten en/of diensten willen kopen. Een online marketingbureau helpt met het opzetten van een, je raadt het al, online marketingstrategie. Deze bestaat onder andere uit Search Engine Optimization (SEO) en linkbuilding. 

SEO en video content

SEO is gericht op het zo hoog mogelijk laten ranken van een website. Hoe hoger een website staat in de Google pagerank, hoe beter de conversie. Daarmee neemt ook de kans op conversie aanzienlijk toe. Hetzelfde geldt voor een videopakket. Dit houdt in dat je videocontent laat plaatsen op de website. Het is weliswaar geen SEO service, maar wel een belangrijk onderdeel van jouw marketing strategie. Het helpt jouw site hoger te komen in de zoekmachine rankings. 

Google Analytics

Misschien heb je er wel eens van gehoord: Google Analytics. Google is een zeer groot bedrijf dat uit allerlei onderdelen bestaat, en dit is er een van. Google Analytics is een handig hulpmiddel voor het analyseren van een online marketingstrategie. Een online marketing bureau Haarlem zal je er dan ook graag over vertellen. Met een Google Analytics-account kun je de waarde van een video meten. Een account is gratis en binnen een paar klikken aan te maken. Het laat zien hoeveel views een video heeft. Dit zijn handige statistieken om te zien hoe goed je marketingstrategie werkt.

Online marketing bureau Haarlem helpt bij opzetten van nieuwsbrief

Het pakket van een online marketing bureau Haarlem is zeer uitgebreid. Al eerder schreven we over SEO, Google Analytics en video content. Maar marketeers kunnen je ook helpen bij het opzetten van een nieuwsbrief en webinar. Goede informatievoorziening is namelijk belangrijk voor klanten. Of misschien wil je wel mooie aanbiedingen en/of bonussen aanbieden aan bezoekers. Een marketingbureau legt je precies uit hoe dit moet. Deals doen het namelijk altijd goed bij de consument. 

Hulp bij het opzetten van social media

Tenslotte helpt een online marketing bureau Haarlem je met social media. Twitter, Facebook, Instagram LinkedIn zijn een must voor het succes. Marketeers helpen je bij het opzetten van een Facebook bedrijfspagina en het opzetten van een strategie voor Instagram. Weet je social media op de juiste manier te gebruiken, dan verhoog je het verkeer naar je site aanzienlijk. Hopelijk haal je daarmee niet alleen bezoekers binnen, maar verhoog je ook het aantal verkopen van je producten en/of diensten. En de hulp van een online marketing bureau is wat dat betreft onmisbaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *