Wat is het EAT principe?

Er zijn volop afkortingen die voorbij komen in online marketing. Denk aan SEO, SEA, CPM of ROI. Dit zijn termen die marketeers kunnen dromen maar buitenstaanders niet veel zeggen. Twee begrippen die in de laatste jaren aanzienlijke bekendheid hebben verworven zijn EAT en YMYL. Wat E-A-T betekent en waarom dit van belang is binnen content marketing kun je op deze pagina lezen.

Wat is EAT?

De afkorting E-A-T staat voor:

  • Expertise: De kennis die de auteur van een pagina heeft.
  • Authority: De status die de website heeft op basis van erkenning vanuit andere bronnen.
  • Trustworthy: De betrouwbaarheid en het vertrouwen dat gesteld wordt in de content.

Binnen content marketing is het van belang om rekening te houden met de EAT factoren. Door content te produceren die door experts zijn gemaakt kun je als website autoriteit opbouwen en dat wekt vertrouwen op. Met andere woorden; als de informatie met zorg wordt ontwikkeld dan heeft dit een positieve invloed op de status van de website als geheel. En dit heeft weer effect op de ranking in zoekmachines.

Combinatie met YMYL

Niet te verwarren met YOLO wat staat voor You Only Live Once staat YMYL voor Your Money or Your Life. Dit staat voor onderwerpen die impact hebben op persoonlijke financiën of gezondheid. Denk aan een website over aandelen, bitcoin of gokken maar ook pagina’s over medicijnen, therapieën of diëten. Een belangrijke algoritme update van Google die gerelateerd is aan EAT en YMYL wordt ook wel de Medic update genoemd, verwijzend naar de controle op experts die schrijven over medische onderwerpen.

Wat betekenen EAT en YMYL voor content marketing?

Websites die volledig ingericht zijn volgens het oude zoekalgoritme zullen door de mand vallen terwijl pagina’s die gemaakt zijn met het oog op meerwaarde voor bezoekers juist beter zullen scoren. DoubleSmart is meer dan een SEO organisatie maar een aanbieder van diensten voor duurzame online marketing. Leer meer over de impact van EAT en YMYL en neem contact op voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.