Wat is en doet een SEO-specialist?

Misschien heb je nog nooit gehoord van een SEO specialist, of juist wel, maar heb je geen idee wat een SEO specialist is. In deze blog kan je meer lezen over een SEO-specialist en hoe leuk het werk eigenlijk is dat een SEO specialist doet.

Wat is een SEO-specialist?

Als we het hebben over een SEO-specialist dan hebben we het over iemand die er voor zorgt dat bezoekers die binnen je doelgroep vallen op je website terecht komen. Hoe dat gebeurt lees je verderop.

Wat doet een SEO-specialist allemaal?

Niet iedere SEO specialist doet alles hetzelfde. Iedere specialist vult zijn of haar werk op een andere manier in. De een heeft deze aanvliegroute en de ander weer een andere. Dit is dus sterk afhankelijk van de persoon.

Als SEO-specialist werk je veel met google en de zoekresultaten. Daarbij ben je sterk afhankelijk van het algoritme van google. Het algoritme is om de juiste zoekresultaten weer te geven naar aanleiding van je zoekopdracht. Dit gebeurt op basis van een wiskundige formule. Dit is natuurlijk simpel uitgelegd zo, maar zo simpel als het klinkt is het natuurlijk niet.

Google en zijn algoritme

Niemand kent het algoritme van google als zijn broekzak. Er zijn verschillende dingen die ook van invloed zijn op het algoritme van google, waaronder veranderende factoren. Die factoren kunnen onderverdeeld worden in drie verschillende categorieën. Dan heb je het over content, populariteit en techniek.

Content

Content heeft te maken met goede paginatitels en goede pagina omschrijvingen. Het is belangrijk dat de juiste URL en dat er goed teksten geplaatst worden. Met genoeg zoekwoorden die herhaald worden om op die manier hoog in de zoeklijst van google zoekmachine terecht te komen. Hoe vaker een woord terugkomt in de content hoe makkelijker deze gevonden wordt in de google zoekmachine.

Populariteit

Het is van belang dat je externe links krijgt naar je website. Daarmee verhoog je de populariteit van je website en kom je ook hoger in de zoekmachine bij google te staan. Deze links zou je kunnen krijgen door het plaatsen van online referenties. Daarbij is het belangrijker dat de kwaliteit van je links beter is dan de kwantiteit van de links.

Techniek

Bij techniek moet je denken aan de laadsnelheid van je webpagina, goede instellingen op serverniveau, en een juist gebruik van HTML.

Waar moet je zijn als je op zoek bent naar een SEO-specialist?

Als je op zoek bent naar een SEO specialist kan je terecht bij https://www.varamedia.be/. Zij kunnen je vakkundig informeren en zullen er alles aan doen om je website hoger in de zoekmachines te zetten zodat je meer bezoekers op je site kan verwachten en je populariteit flink toe zal nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *