MARKETING AUTOMATION VOOR JOU

Meten is weten is het credo. En terecht. Elke ondernemer heeft wel een statistieken analyse systeem op hun website. Als ondernemer wil je immers het uiterste halen om potentiele klanten aan te trekken. Maar met alleen het analyseren van hoeveel mensen de site bezoeken en welke pagina’s ze bekijken, ben je er nog niet.

MARKETING AUTOMATION

Tegenwoordig, kunnen communicatiestromen uit de marketing, sales en klantenservice worden gekoppeld met een Marketing automation software tool, op één plek. Met marketing automation integreer je en automatiseer je al jouw (online) marketingkanalen. Van een bezoeker op je website; een persoon die contact opneemt met de klantenservice (lead); tot de klant die jouw product of service heeft aangekocht. Zo kun je alle marketing, sales én klantenservice activiteiten monitoren op één plek. Hierdoor loop je niet het risico dat je potentiele klanten misloopt.

HUBSPOT MARKETING AUTOMATION SOFTWARE

Er zijn vele marketing communicatiebureaus die marketing automation software pakketten aanbieden, zoals HubSpot bureau. Bij de implementatie van de software, is het belangrijk dat wordt gekeken dat de marketingcommunicatie en de bedrijfsdoelstellingen op de IT systemen aansluiten. Laat je dus begeleiden door experts.

Nu zijn de geautomatiseerde systemen zijn ingesteld, maar hiermee ben je er echter nog steeds niet.

TARGET JUIST MET INBOUND MARKETING

Met inbound marketing zorg je voor een structurele aanwas aan nieuwe leads. Hoe doe je dat? Eerst ga je middels je statistieken analyse systeem je doelgroepen definiëren. Met inbound marketing heb je een streepje voor, omdat je de klant al hebt gedefinieerd middels een buyer persona. Deze persona heb je gecreëerd op basis van bezoekersgedrag op je website. Je hebt bijvoorbeeld kijkgedrag, klik gedrag en voorkeuren opgeslagen. Een persona komt tot leven wanneer een groep mensen hetzelfde gedrag en dezelfde voorkeuren vertonen. Hierdoor wordt het makkelijker om deze groep te targetten met jouw specifieke boodschap. Hierdoor kun je jouw website bezoekers al veel eerder in het aankoopproces aan je binden en ben je de concurrent een stap voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.