Hoe goed is het informatiebeheer in uw organisatie?

informatiehuishouding is belangrijk in elk bedrijf. De noodzaak voor goed informatiehuishouding is iets waar de meeste mensen niet bij stilstaan. Informatiehuishouding heeft echter veel te maken met het succes van elke zakelijke onderneming en het gaat niet alleen om gegevens. Het gaat er ook om hoe u ze opslaat en beveiligt, wie er toegang toe heeft en wie ze beheert. Zonder goede informatiehuishouding zullen bedrijven moeite hebben om de vraag naar nieuwe diensten of producten bij te houden. Dit kan leiden tot een gebrek aan efficiëntie en productiviteit en tot gemiste inkomsten en ontevreden klanten.

Hoe kan een specialist helpen?

Er worden vaak verschillende systemen gebruikt in organisaties om tal van data en documenten op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan elektronische documenten zoals tekstverwerkingsbestanden, spreadsheets, presentaties, databases (zowel gestructureerde en ongestructureerde), e-mails, en alle andere elektronische bestanden. En niet alleen interne documenten maar ook stromen documenten die worden gedeeld met externe klanten of leveranciers.

Heeft uw organisatie hulp nodig heeft bij het verbeteren van de informatiehuishouding? Dan kunt u een specialist zoals BECIS | DIOR inschakelen. Een informatiespecialist adviseur biedt ondersteuning aan organisaties bij het vormen van een visie, strategie en beleid op het gebied van informatiemanagement. Simpelweg gezegd, hij helpt de stortvloed aan informatie op orde te brengen.

Reorganisatie van informatie

Dit doen zij door enerzijds uw organisatie onder de loep te nemen en te kijken hoe de informatieprocessen en informatiesystemen lopen en een  informatieplan te maken voor een (her)inrichting hiervan om de informatieopslagomgeving die het bedrijf ondersteunt te optimaliseren. Anderzijds door de werknemers te leren op een andere manier naar dat werk te kijken en anders te werken. Dit doen ze mede  door opleidingen, trainingen en e-learnings aan te bieden aan de medewerkers van uw bedrijf.

De belangrijkste functie van het informatieplan is te wijzen op de doelstellingen van het bedrijf in verband met de gegevens die het verzamelt. Tevens moet u ook een nieuw blauwdruk bedenken voor het verzamelen van gegevens, het registreren en/of het opslaan van gegevens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.