Dit wist je nog niet over IT sourcing

IT sourcing is voor velen nog een onbekend begrip. Sourcing weet men vaak wel: het uitbesteden van werk aan een derde partij. Maar hoe zit dat dan met de IT, kan je die ook uitbesteden en zo ja, hoe doe je dat dan? Waar moet je op letten, en wat zijn de voordelen? Met dank aan Thornstein beschrijven we hieronder een aantal dingen die je nog niet wist over IT sourcing om je zo meer wegwijs te maken in deze levendige branche. We gaan het onder andere hebben over contractmanagement en lange termijn voordelen.

Contractmanagement, hoe zit dat?

Bij contractmanagement is het uitgangspunt het zo snel en efficiënt mogelijk regelen, onderhouden en bijhouden van contracten met leveranciers. In dit geval dus specifiek in de IT branche en dit houdt onder andere in dat er op een frisse manier wordt gekeken naar de contracten die al bestaan en de potentie van nieuwe aanbieders. Voor IT sourcing betekent dit dat er verschillende soorten klussen uitbesteed kunnen worden, denk aan een gehele afdeling uitbesteden aan een derde partij of slechts een gedeelte hiervan. Ook op kleine schaal is het voordelig om je te verdiepen in IT sourcing.

De lange termijn voordelen van IT sourcing

Er zijn een aantal zaken die het benoemen waard zijn als het gaat om de lange termijn voordelen van IT sourcing. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid stress die je kan verminderen door een derde partij contractueel te laten werken voor je. Of bedenk je eens hoeveel sneller je deadlines kunt halen als je de optie hebt om zonder veel gedoe meer mensen op je project te kunnen zetten? Ook is het een gemakkelijke manier om lange termijn contacten op te bouwen en nieuwe zakenrelaties aan te gaan. Een ander voordeel is dat je geen zorgen meer hebt over vaste contracten met werknemers en hierdoor veel ruimte hebt om je op andere dingen te focussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *