Applicatie-integratie: onontkoombaar als je data nu overal vandaan moet halen

datacon

Wanneer je bij een bedrijf werkzaam bent dat met allerlei verschillende programma’s werkt waarin nuttige informatie op te halen is, dan heb je jezelf vast al eens afgevraagd of dat nu wel zo’n efficiënte werkwijze is. Mocht je zelf bijvoorbeeld als bedrijfsleider of afdelingsverantwoordelijke in de gelegenheid zijn hier iets aan te doen, dan zou het verstandig zijn als je dat niet zou nalaten. Data moeten ontsluiten vanuit verschillende applicaties brengt namelijk nu eenmaal een inefficiënte manier van werken met zich mee, eentje waarbij de kans op fouten ook nog eens groter is dan wenselijk. Het zou dan ook goed zijn als je applicatie-integratie zou kunnen laten plaatsvinden. Hiermee wordt kortweg bedoeld dat alle data die je in de verschillende applicaties hebt verzameld in één centraal, overkoepelend programma worden ondergebracht. Over twee enorme voordelen die zo’n integratie oplevert lees je hieronder meer informatie.

datacon

Interne processen verbeteren

Door een applicatie-integratie zoals hierboven beschreven worden de interne processen zonder enige twijfel verbeterd. Veel van deze processen zullen als neveneffect namelijk tot gevolg hebben dat de automatisering naar een hoger plan wordt getild. Tegelijkertijd zal er dan minder omslachtig handmatig werk hoeven te worden geleverd. Dit maakt de efficiëntie groter en de kans op fouten significant kleiner.

Relaties met klanten en zakenpartners krijgen een boost

Zeker als je als bedrijf zijnde met enkele klanten samenwerkt die een groot aandeel hebben in de mate van succesvolheid van jouw organisatie is het ’t overwegen waard om ook applicaties van deze klanten mee te integreren. Zo kun je een nog betere en duurzamere samenwerking aan gaan. Dit terwijl jouw dienstverlening er voor die klanten ook nog eens fors op vooruit gaat. Dankzij efficiëntie zou je mogelijk zelfs extra van dit soort lucratieve samenwerkingsverbanden aan kunnen gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *